Bazı kişiler, internet üzerinde akıllı tahta kullanımı hakkında araştırma yapabilir. Bu tür ürünlerden yararlananlar için bu önemli bir başlık.
Akıllı tahtalar, iş hayatında ve eğitimde sıklıkla kullanılan ürünler arasında bulunmakta. Bu tür ürünlerden faydalanırken insanların bilmesi gerektiği bazı şeyler var. Bu yazıyı hazırlamamızın sebebi akıllı tahtaların nasıl kullanıldığını daha iyi anlamanızı sağlamak. Umarız siz değerli okurlarımız için yararlı bir içerik olur.
Akıllı Tahta Nedir?
Akıllı tahtalar, teknolojinin tahta ile buluştuğu bir eşya. Bu ürün ile beraber insanlar, hem tahta hem de yazılımı kullanabiliyor. Yani akıllı tahtalar tahta özelliğine ek olarak dokunmatik panele de yer veriyor. Bu tür tahtalarda projeksiyon bulunur. Projeksiyon, tahtaya görüntü yansıtmayı mümkün kılar.
Üründe her ne kadar projeksiyon bulunuyor olsa da akıllı tahtanın dokunmatik özelliği de mevcut. Projeksiyondaki görüntü tahtaya yansıtılıyor. Tahtaya yansıyan ışık ise dokunmatik özelliğini bazı özel bileşenler ile kazanıyor. Dokunmatik özelliğine sahip olan ürün, bu sayede insanların dokunarak işletim sistemini kullanmasına vesile oluyor.
Tahtayı daha profesyonelce ve hızlı kullanmak için ayrıca yan tuş panelleri bulunuyor. Sağ ve sol tarafa pozisyonlandırılmış bu panellerde birçok düğme mevcut olmakta. Bu düğmelerin amacı kısayollar sağlamak. Bu da tahtanın daha akıcı kullanılmasını sağlar.
Akıllı Tahta Nasıl Kullanılır?
Akıllı tahta, çağımızın önemli ürünleri arasında yer alıyor. Bu tür bir eşyanın nasıl kullanıldığını bilmek ve buna hakim olmak gerekiyor. Öncelikle akıllı tahtaların genel olarak projeksiyon, kalemlik, yan düğme panelleri ve tahtadan oluştuğunu bilmek gerekir. Tahta başlatıldıktan sonra işletim sistemi açılır. Şifre var ise şifre girilir. Sonrasında dokunmatik panelde istenilen alana basılarak işlemler uygulanır.
Akıllı tahtayı kullanırken tahta kalemi vasıtasıyla daha iyi bir verim alınmakta. Tahta kaleminin ucu ince olduğu için ekran rahat görünür ve çizim gibi işlemler daha rahat yapılır. Ayrıca yan tarafta bulunan kısayol düğmeleri, basıldığında çeşitli fonksiyonları yerine getirmek için kullanılıyor. TouchServer uygulaması aktif oldukça bu düğmeler sorunsuzca çalışır.